Brug dit spinnehjul ordentligt, når der skal hales fisk i land

17 oktober 2021 anders_lundtang_hansen

editorial

Om du så har stået med vand langt op ad kroppen i dine vaders siden tidlig morgenstund, eller du har sejlet rundt i en båd længe med linen ude, så venter man bare på det længe ventede bid og ikke mindst, hvad der er på krogen.

Du er klar med din fiskestang, hvor du har et spinnehjul til, for ellers ville det virkelig være svært at få den fisk trukket til dig eller op i båden.

Det ville så være noget med at trække linen til sig og fange byttet med et net, men det ville tage alt for lang tid, hvorfor det da er blevet næsten uundværligt, at man bruger et spinnehjul til mange typer fiskeri, for det er blevet sådan en essentiel del, at man ikke kan forestille sig at gøre uden denne opfindelse, som der har mange år på bagen.

Måske har du endda fundet dit elskede spinnehjul på Outdoorxperten.dk.

Nu er tiden kommet til at bruge spinnehjulet!

Man skal nok først lige ud af ens døsen, hvis man har ventet længe med at få bid, så man næsten er endt i trance, og man så lige pludselig kan mærke, at der er bid for enden af linen.

Her skal man huske de teknikker, man har lært med give lidt line, trække til med spinnehjulet og så give lidt line igen og gentage.

Derfor kan det godt tage lang tid at fange det, som der er på krogen, for det kan være et stort bytte, selvom man har søgt efter noget mindre.

Hvis man bare trækker ind, så kan linen knække, eller man kan blive for hurtigt udmattet, hvorfor nogle både da også har en holder til fiskestangen.

Bliver man for udmattet, så er det smart at have en makker med, som der kan tage over, indtil man er klar igen.

Flere Nyheder